duminică, 30 octombrie 2011

Paris, Nr. 27

Perioada: inceputul secolului XX
Grad de protectie:  Zona protejata 47 – Parcelarea Blanc
Cod LMI 2010:  B-II-m-B-19352
Stilul arhitectural:  eclectic
Adresa: Str. Paris, Nr. 27 , Sector 1, Bucuresti
Arhitect:  necunoscut         
      

Casa de pe Str. Paris, Nr. 27 este un monument istoric atat din punct de vedere arhitectural, cat si ambiental. Caracteristica pentru perioada sfarsitului de secol XIX si inceputului de secol XX, aceasta constructie deosebita prezinta caracteristici ale stilului eclectic (uneori sub numele „Stil Micul Paris”).
Desigur ca piesa de rezistenta a acesteia se gaseste in partea intrarii, conturata de acel turn inalt si marcata de frumoasa copertina metalica ce adaposteste accesul in casa. Puternic pusa in valoare este si zona cornisei ce prezinta un brau cu decoratii reprezentand motive florale si mici console dispuse la un pas mic.
Apar decoratii si la nivelul golurilor: ghirlandele ce incadreaza ferestrele la partea superioara si medalioane cu motive florale la partea inferioara.







Alte case pe Str. Paris:

3 comentarii:

marul spunea...

imi place

Ioana spunea...

S-a intampalt sa intre vreo unul din proprietarii acestor case pe blogul tau? Se va simti spionat :)

Ioana R. spunea...

@marul: Daca va place, articolul a ajuns la cine trebuia! :)

@Ioana: Deocamdata nu m-a contactat niciun proprietar care sa-mi spuna ori ca am facut fotografii frumoase, ori sa ma invite sa fac cateva la interior. Dar am rabdare, blogul e inca mic. Pe de alta parte, nu trec de limita de proprietate si nu fac nici fotografii cu zoom pe vreo fereastra deschisa. Dar poate fi un plan pentru viitor. :))