miercuri, 19 octombrie 2011

Duiliu Zamfirescu, Nr. 9

Perioada: sfarsitul secolului XIX
Grad de protectie:  Zona protejata 47 – Parcelarea Blanc
Cod LMI 1992: 41B2000
Cod LMI 2010: -
Stilul arhitectural:  neoromanesc
Adresa: Str. Duiliu Zamfirescu, Nr. 9 , Sector 1, Bucuresti
Arhitect:  necunoscut


Amplasata la intersectia strazii Duiliu Zamfirescu cu strada Arh. Louis Blank, avand adresa postala pe Str. Duiliu Zamfirecsu la nr. 9, aceasta casa pe colt cu pravalie este caracteristica sfarsitului de secol 19.  
Este incadrata in stilul arhitectural neoromanesc: se poate observa parapetul masiv al balconului care, la partea inferioara, revine in planul fatadei parterului; banda decorativa de pe acest parapet pozitionat pe axul de simetrie; cornisa si golurile ferestrelor impodobite cu decoratii; ccele doua panouri ce prezinta decoratii cu motive vegetale complexe.
Aceasta casa cu pravalie, amplasata pe coltul parcelei este deosebita si nu este conservata in niciun fel. Mai mult, in LMI (Lista Monumentelor Istorice ) din 2010 aceasta constructie nu mai apare ca monument istoric. Insa, in LMI din 1992 era clasata ca monument.









7 comentarii:

MARIVS IMPERATOR spunea...

Cu intarziere, recunosc, descopar si blogul dvs, laconic, dar concis, direct, ci nu in sensul putinatatii informatiilor. Tocmai pentru ca nu stiam ca ati scris despre aceasta casa (cea din strada Paris), am decis sa o fac eu. Dublarea articolelor nu imi sta in obisnuinta.
Multumesc pentru lectura si am sa va adaug in lista mea de recomandari

roryta spunea...

ce degradare avansată... păcat!

Ioana R. spunea...

@Marivs Imperator: Cele doua articole se completeaza. Mai mult, sunt convinsa ca plimbarea ti-a priit. :)

@rory: Da, este mare pacat, intr-adevar. Poate ceva frumos se va intampla pentru aceasta casa. Speranta e mare!

Ioana R.

fotograf nunta sandra spunea...

mare pacat de aceste cladiri lasate in paragina...

Ioana R. spunea...

@fotograf nunta sandra : Corect! Si nu e singurul exemplu de acest fel.

Vlahul spunea...

Casa aceasta a ajuns in asa pentru ca nu este locuita. Fostii locatari, care erau chiriasi, nu au reusit sa achizitioneze imobilul pentru acesta era considerat de patrimoniu datorita coloanei (din ghips) de la balconul de deasupra intrarii din curte si a frumoasei usi de acces de sub balcon (putreda). La un moment dat casa a fost retrocedata si s-a demarat o timida lucrare de restaurare, stopata brusc cu destui ani in urma. Este posibil sa fi fost ceva probleme legale la mijloc...

Ioana R. spunea...

Da, am observat ca nu este locuită şi acesta este clar unul dintre motivele stării ei de sănătate. Dar ce se aude de proprietari atunci?