marți, 20 septembrie 2011

Plimbari urbane cu Dl. Popescu


In urma invitatiei primita de la Domnul Andrei Popescu, autorul blogului Idei Urbane, am  participat la prima plimbare urbana organizata de dumnealui, alaturi de alti oameni norocosi (vezi imaginea postata de Marivs Imperator).
Acesta prima plimbarea urbana, extrasa din cele 3 propuse (deocamdata) de Dl. Popescu, nu a fost o excursie cu ghid prin Bucuresti. A fost o prezentarea a orasului Bucuresti, pe traseul Mihai Bravu – Titan, o prezenatare a evolutiei programului de locuire intre anii ’50 – ’80. Prezentarea ofera informatii si explicatii ce sunt suficiente pentru a descoperi si intelege dezvoltarea acestei zone din Bucuresti, mai ales din punct de vedere urbanistic.

“Traseul urmareste explicarea modului in care a evoluat locuirea in oras, la periferie, pornind de la locuirea individuala din interbelic si pana la locuirea colectiva a anilor 80. Se va discuta despre ansamblurile de locuinte colective, anii 50, 60, 70 si 80, viata in cartier si modul in care percepem astazi spatiul urban “de cartier”.”  (Extras din Idei Urbane)
Mai multe informatii despe toate cele trei trasee gasiti aici. De asemenea, valoros este si articolul lui Armyuser, Experimentul Catelu, in legatura cu plimbarea oferita de Dl. Popescu.
Recomand acest set de plimbari tuturor. Indrazniti!

Un comentariu:

popescu spunea...

multumesc inca odata pentru promovare si ma bucur ca a fost o plimbare placuta